egy kb. 30×40 cm-es tepsihez:
Linzertészta:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 tk. sütőpor
- 3 db tojás
- 30 dkg vaj (ne legyen túl puha)
- + vaj a tepsi kikenéséhez
Töltelék:
- 2 üveg meggybefőtt + a leve (2×680 g-os kiszerelés)
- 3 púpozott ek. étkezési keményítő
- 2-3 ek. cukor
- + porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
Tészta: A hozzávalókat összegyúrjuk, alufóliába csomagoljuk és 30-40 percre hűtőbe tesszük.
Töltelék: 2 dl meggylét csomómentesre keverünk 3 púpozott ek. étkezési keményítővel. A többi meggylét a meggyel együtt lábasba tesszük, adunk hozzá 2-3 ek. cukrot, hozzáöntjük a keményítős meggylét és jó sűrűre összeforraljuk (gyakori keverés mellett), majd hűlni hagyjuk.
A tepsit vajjal kikenjük.
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk a tepsi méretének megfelelően, majd a tepsibe simítjuk, villával helyenként óvatosan megböködjük.
Rátesszük a tölteléket, egyenletesen eloszlatjuk, majd befedjük a maradék kinyújtott tésztával, amit szintén óvatosan megböködünk, hogy a sütés közben keletkező gőz szabadon távozhasson.
Előmelegített, de nem túl forró sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.