Márványkuglóf 2

Márványkuglóf 2

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg margarin (még jobb, ha fele margarin, fele zsír – puhább, omlósabb lesz)
  • 3 tojás
  • 3 dkg sütőpor
  • 3 dl tej
  • 2 ek. sötét, cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

Szobahőmérsékletű hozzávalókkal dolgozzunk!

A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport. (Érdemes azt is átszitálni, hogy ne maradjanak benne nagyobb „rögök”.)

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a nagyon puha, de nem olvasztott zsiradékot és alaposan kikeverjük. 2 dl langyos tejet hozzákeverünk, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is és jól kikeverjük. 

Kétfelé osztjuk a tésztát.

Az egyik feléhez hozzákeverjük az átszitált kakaóport és lazítjuk a maradék 1 dl tejjel. A tésztát – váltakozva használva a fehér és kakaós részt – kizsírozott, lisztezett kuglóf formába öntjük. 

Előmelegített, középmeleg sütőben sütjük (kb. 1 órán át). Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e. Porcukorral meghintve tálaljuk.

(Én a fehér részbe tettem 5-6 dkg mazsolát, a kakaósba pedig 5-6 dkg kandírozott narancsot. Nagyon jót tett neki!) 

 

 

 

 

error: Content is protected !!