- 35 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 25 dkg margarin (még jobb, ha fele margarin, fele zsír – puhább, omlósabb lesz)
- 3 tojás
- 3 dkg sütőpor
- 3 dl tej
- 2 ek. sötét, cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
Szobahőmérsékletű hozzávalókkal dolgozzunk!
A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport. (Érdemes azt is átszitálni, hogy ne maradjanak benne nagyobb „rögök”.)
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a nagyon puha, de nem olvasztott zsiradékot és alaposan kikeverjük. 2 dl langyos tejet hozzákeverünk, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is és jól kikeverjük.
Kétfelé osztjuk a tésztát.
Az egyik feléhez hozzákeverjük az átszitált kakaóport és lazítjuk a maradék 1 dl tejjel. A tésztát – váltakozva használva a fehér és kakaós részt – kizsírozott, lisztezett kuglóf formába öntjük.
Előmelegített, középmeleg sütőben sütjük (kb. 1 órán át). Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e. Porcukorral meghintve tálaljuk.
(Én a fehér részbe tettem 5-6 dkg mazsolát, a kakaósba pedig 5-6 dkg kandírozott narancsot. Nagyon jót tett neki!)