Mákpuding

Hozzávalók:

6 adaghoz:

Puding:

  • 150 g búzadara
  • 0,5 liter tej
  • 70 g cukor
  • 30 g darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 25 g vaj
  • 2 db natúr joghurt

Öntet:

  • 350 g fagyasztott erdei gyümölcs
  • cukor (ízlés szerint)

Elkészítés:

Puding:

A darát, a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a vajat. Félretesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük a két pohár natúr joghurtot.

Kis tálkákba adagoljuk, néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Jól illik hozzá az erdei gyümölcs öntet.

Öntet:

A fagyasztott erdei gyümölcsöt kiengedés után ízlés szerinti mennyiségű cukor hozzáadásával sűrűre főzzük.