Mákos-almás süti

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 25 dkg mák + cukor a daráláshoz
  • 3 db közepes alma
  • 4 tk. sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 tk. őrölt fahéj
  • kevés citromlé

Elkészítés:

A mákot cukor hozzáadásával ledaráljuk. (Kb. 40-45 dkg darált mákunk legyen.)

Belekeverjük a citrom reszelt héját és a sütőport (a sütőport érdemes átszitálni, mert időnként összecsomósodik a tárolás folyamán. Fontos, hogy a süteményben ne legyenek nagyobb sütőpor darabok, hanem mindenhová egyenletesen jusson.)

Az almát a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük, kevés citromlével megöntözzük és megszórjuk a fahéjjal. 

A tojásokat felütjük és gépi habverővel habosra keverjük. A tojásokhoz keverjük a mákot, majd az egészet az almához öntjük. Jól átkeverjük a masszát és egy kb. 20×30 cm méretű, zsírpapírral fedett tepsibe egyenletesen elterítjük.

Középmeleg sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. (Nagyjából félidőben alufóliával fedjük a tepsit, mert a sütemény gyorsan barnul.)

Porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk.