Körtés cupcake

Hozzávalók:

12 db-hoz:

Tészta:

  • 20 dkg puha vaj
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 darab körte
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

Krém:

  • 1/2 cs. vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl körtelé
  • 1 db körte
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl hideg habtejszín
  • 1 tk. zselatinpor
  • 1 késhegynyi szegfűszeg

Díszítés:

  • körtekockák
  • kevés őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

A tésztához a puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, végül a sütőporral elkevert lisztet, a szegfűszeget, a hámozott, reszelt körtét és jól összeforgatjuk a masszát.

A muffintepsi mélyedésibe kapszlikat teszünk és megtöltjük 2/3-ig tésztával. 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük a muffinokat kb. 16-18 perc alatt.

A krémhez hagyományos módon pudingot főzünk a pudingporból, körteléből, a hámozott, reszelt körtéből, a cukorból és a szegfűszegből. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a habbá vert tejszínt és a fél dl vízben megduzzasztott, majd mikróban megmelegített zselatint.

Csillagcsöves habzsákba tesszük a krémet és megdíszítjük a muffinok tetejét. Friss körtével és szegfűszeggel csinosítva kínáljuk.