Keksztekercs

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg kakaó
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg háztartási keksz
  • rum vagy rumaroma
  • fél citrom reszelt héja
  • reszelt kekszmorzsa

Elkészítés:

A vízből és a cukorból szirupot főzünk, 5 percig forraljuk. Amikor langyos, beletesszük a puha vajat, a kakaót és a darált diót, majd jól elkeverjük.

A kekszet darabosra törjük, ízesítjük néhány csepp rummal, reszelt citromhéjjal, majd beletesszük a cukros-vajas részbe és jól elkeverjük. (10 percig hagyjuk “szikkadni” a masszát, hogy a keksz kissé feligya a folyadékot és ne maradjon túl kemény, mert akkor a feltekerésnél darabjaira hullhat.)

Reszelt kekszmorzsával és cukorral hintett alufóliára négyzet alakban terítjük a masszát, tenyérrel jól lelapítjuk, “tömörítjük”, majd a hosszabbik oldal mentén feltekerjük. 

Alufóliába csomagolva néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

Aki szereti, tehet bele mazsolát is.