Kávékrém

Hozzávalók: 

4 adaghoz:

  • 1 bögre kávé
  • 1 bögre tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • tojás sárgája
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. porcukor
  • 1 tk. őrölt kávé 

A díszítéshez:

  • tejszínhab és szórócukor vagy:

 

  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor 

Elkészítés:

A tojás sárgáját villával kissé felverjük, hozzákeverjük a két evőkanál lisztet és a két evőkanál porcukrot, majd hozzáöntjük a lefőtt kávét és elkeverjük.

A tejet a vaníliás cukorral és a teáskanálnyi őrölt kávéval felforraljuk, kissé visszahűtjük, majd beleöntjük a tojássárgájás keveréket és mérsékeltebb lángon, gyakori keverés mellett sűrűre főzzük.

Melegen pohárba töltjük, hagyjuk kihűlni, majd hűtőben dermesztjük néhány órán keresztül. 

Tojáshab sapka a tetejére:

A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral gőz felett felverjük és a kávékrém tetejére kanalazzuk. Mentalevélkével díszíthetjük.

Tojáshab helyett díszíthetjük tejszínhabbal, olvasztott csokival, szórócukorral is.