Kandírozott narancsos mákos guba

Hozzávalók:

  • 500 g vegyes kalácsmaradék (nálam: 3 diós csiga, egy darab márványkuglóf, egy darab mákos kalács)
  • 6 tojás sárgája
  • 3 dl tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 200 g cukrozott darált mák
  • kevés kandírozott narancshéj

+ a tetejére:

  • 6 tojás fehérje
  • 3 púpozott ek. porcukor
  • fél citrom leve
  • + vaj / zsír a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A tojássárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, felöntjük a tejjel. Beletesszük a darabokra tépkedett kalácsféléket, átforgatjuk, addig hagyjuk az edényben, míg az egész folyadékot felszívja.

Utána meghintjük és alaposan elkeverjük a cukrozott darált mákkal.

Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit vajjal kikenünk. Beletesszük a tésztát, tetejét kézzel / kanállal elegyengetjük. Megszórjuk kevés kandírozott narancshéjjal. Előmelegített sütőben közepes lángon fél órát sütjük.

Kemény habot verünk a tojásfehérjéből, porcukorból és citromléből. 

A guba tetejére simítjuk, villával barázdákat húzunk bele. Mérsékeltebb lángon még kb. 20 percig sütjük.