10-12 szelethez:
- 11 dkg sózatlan vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 4 ek. tej
- 18 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg kockázott, kandírozott gyümölcs (pl. citrom-narancshéj vegyesen)
- porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A mazsolát 15 percre langyos vízbe áztatjuk. A vajat kihabosítjuk a cukorral, hozzákeverjük az egész tojásokat, a tejet, majd beleforgatjuk a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet.
A kandírozott gyümölcsöt a masszába keverjük, majd egy 24 cm hosszú, vajjal kikent kenyérformába kanalazzuk, elegyengetjük.
160 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen megsült-e.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Nagyon egyszerű sütemény, elronthatatlan, kezdők is bátran kipróbálhatják.