Gyümölcskenyér

Hozzávalók:

10-12 szelethez:

  • 11 dkg sózatlan vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 4 ek. tej
  • 18 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg kockázott, kandírozott gyümölcs (pl. citrom-narancshéj vegyesen)
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés: 

A mazsolát 15 percre langyos vízbe áztatjuk. A vajat kihabosítjuk a cukorral, hozzákeverjük az egész tojásokat, a tejet, majd beleforgatjuk a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet.

A kandírozott gyümölcsöt a masszába keverjük, majd egy 24 cm hosszú, vajjal kikent kenyérformába kanalazzuk, elegyengetjük.

160 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen megsült-e. 

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Nagyon egyszerű sütemény, elronthatatlan, kezdők is bátran kipróbálhatják.