Gyors citromos süti

Hozzávalók:

  • 375 g 20%-os tejföl
  • 1 db kezeletlen citrom leve és reszelt héja
  • 30 dkg babapiskóta
  • 3 dl habtejszín keményre felverve
  • 5-6 ek. cukor

Elkészítés:

A tejfölt elkeverjük a citrom reszelt héjával, levével, a cukorral, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Osszuk ketté a 30 dkg babapiskótát.

Egy tálba lefektetünk egy réteg babapiskótát, erre vastagon citromos krémet kenünk, majd elkészítjük a következő réteget is úgy, hogy felülre krém kerüljön. 

Az edényt lefedjük, 1 napra hűtőszekrénybe tesszük. A babapiskóta így kellően megpuhul, nem lesz ropogós. 

Készíthetünk mellé karamellszószt a következők szerint:

Hozzávalók:

  • 13 dkg cukor
  • 2 ek. víz
  • 75 ml főzőtejszín
  • 3 dkg vaj
  • 1 csipetnyi

Elkészítés:

A cukrot a 2 ek. víz hozzáadásával kezdjük el egy edényben hevíteni. Figyeljünk rá, mert hamar nagyon megbarnulhat. Amikor közepesen barnára karamellizálódott, beletesszük a szobahőmérsékletű vajat, jól átkeverjük, majd lassan beleöntjük a felmelegített főzőtejszínt és még egy kis ideig főzzük, gyakori keverés mellett.