- 375 g 20%-os tejföl
- 1 db kezeletlen citrom leve és reszelt héja
- 30 dkg babapiskóta
- 3 dl habtejszín keményre felverve
- 5-6 ek. cukor
Elkészítés:
A tejfölt elkeverjük a citrom reszelt héjával, levével, a cukorral, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Osszuk ketté a 30 dkg babapiskótát.
Egy tálba lefektetünk egy réteg babapiskótát, erre vastagon citromos krémet kenünk, majd elkészítjük a következő réteget is úgy, hogy felülre krém kerüljön.
Az edényt lefedjük, 1 napra hűtőszekrénybe tesszük. A babapiskóta így kellően megpuhul, nem lesz ropogós.
Készíthetünk mellé karamellszószt a következők szerint:
Hozzávalók:
- 13 dkg cukor
- 2 ek. víz
- 75 ml főzőtejszín
- 3 dkg vaj
- 1 csipetnyi só
Elkészítés:
A cukrot a 2 ek. víz hozzáadásával kezdjük el egy edényben hevíteni. Figyeljünk rá, mert hamar nagyon megbarnulhat. Amikor közepesen barnára karamellizálódott, beletesszük a szobahőmérsékletű vajat, jól átkeverjük, majd lassan beleöntjük a felmelegített főzőtejszínt és még egy kis ideig főzzük, gyakori keverés mellett.