Gundel palacsinta
10 palacsintához:
- 4 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 6 dl tej
- csipetnyi só
- olaj a sütéshez
Töltelékhez:
- 50 dkg dióbél
- 30 dkg porcukor
- 5 dkg mazsola
- 1,5 dl rum
- 2 dl tejszín
Öntethez:
- 2 dl tejszín
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg csokoládé
- 5 dkg kakaó
- 5 db tojás
- 5 dl tej
- 1 kisebb vaníliarúd
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóiból sűrűbb tésztát készítünk, csomómentesre dolgozzuk, majd palacsintákat sütünk belőle.
A diót ledaráljuk, összekeverjük a tejszínnel, a rumba áztatott mazsolával és a porcukorral, majd megtöltjük vele a palacsintákat, melyeket háromszögletűre hajtva tűzálló tálba teszünk.
Mártás:
A tojások sárgáját összekeverjük a porcukorral és felengedjük a tejjel. Hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, a tejszínt és a vaníliát. Vízfürdőben, állandó keverés mellett felfőzzük, majd ráöntjük a palacsintákra.
Szervírozhatjuk tejszínhabbal vagy porcukorral meghintve, rummal meglocsolva és meggyújtva.