Gundel palacsinta

Hozzávalók:

10 palacsintához:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • csipetnyi
  • olaj a sütéshez

Töltelékhez:

  • 50 dkg dióbél
  • 30 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1,5 dl rum
  • 2 dl tejszín

Öntethez:

  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg csokoládé
  • 5 dkg kakaó
  • 5 db tojás
  • 5 dl tej
  • 1 kisebb vaníliarúd

Elkészítés: 

A palacsintatészta hozzávalóiból sűrűbb tésztát készítünk, csomómentesre dolgozzuk, majd palacsintákat sütünk belőle. 

A diót ledaráljuk, összekeverjük a tejszínnel, a rumba áztatott mazsolával és a porcukorral, majd megtöltjük vele a palacsintákat, melyeket háromszögletűre hajtva tűzálló tálba teszünk. 

Mártás:

A tojások sárgáját összekeverjük a porcukorral és felengedjük a tejjel. Hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, a tejszínt és a vaníliát. Vízfürdőben, állandó keverés mellett felfőzzük, majd ráöntjük a palacsintákra.

Szervírozhatjuk tejszínhabbal vagy porcukorral meghintve, rummal meglocsolva és meggyújtva.