Grízpuding
Hozzávalók:
2 adaghoz:
Öntet:
- 500 g friss (vagy fagyasztott) erdei gyümölcs (vagy: málna / meggy, stb.)
- cukor (ízlés szerint)
Puding:
- 1 ek. vaj
- 3 ek. búzadara
- 300 ml tej
- 1 cs.vaníliás cukor
- 1 pohár natúr joghurt
- mentalevélke a díszítéshez
Elkészítés:
Öntet:
A gyümölcsöt a cukorral sűrűre főzzük, nagy lángon, gyakori keverés mellett.
Grízpuding:
A darát a vajon megfuttatjuk. Felforraljuk a tejet a vaníliás cukorral és a grízre öntjük, amit folyamatos keverés mellett sűrűre főzünk.
Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a joghurtot. Poharakba töltjük és jól lehűtjük.
Csak fogyasztás előtt tesszük rá a gyümölcsöt öntetet és mentabóbitával csinosítjuk tálaláskor.