Grízpuding

Hozzávalók:

2 adaghoz: 

Öntet:

  • 500 g friss (vagy fagyasztott) erdei gyümölcs
  • cukor (ízlés szerint)

Puding: 

  • 1 ek. vaj
  • 3 ek. búzadara
  • 300 ml tej
  • 1 cs.vaníliás cukor
  • 1 pohár natúr joghurt
  • mentalevélke a díszítéshez

Elkészítés:

Öntet:

A gyümölcsöt a cukorral sűrűre főzzük, nagy lángon, gyakori keverés mellett.  

Grízpuding:

A darát a vajon megfuttatjuk. Felforraljuk a tejet a vaníliás cukorral és a grízre öntjük, amit folyamatos keverés mellett sűrűre főzünk. 

Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a joghurtot. Poharakba töltjük és jól lehűtjük.

Csak fogyasztás előtt tesszük rá a gyümölcsöt öntetet és mentabóbitával csinosítjuk tálaláskor.