Diós kevert

Diós kevert

Hozzávalók:

  • 20 dkg zsír
  • 3 tojás
  • 36 dkg kristálycukor
  • 34 dkg liszt
  • 20 dkg darált dió
  • 3 dl tej
  • 1 csapott tk. sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg kandírozott narancs (vagy citrom)
  • 1 citrom reszelt héja
  • + porcukor a díszítéshez

Elkészítés: 

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és elkeverjük. 

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a nagyon puha (de nem olvasztott!) zsírt és alaposan kikeverjük.

Beleforgatjuk a lisztes keveréket, hozzáadjuk a diót és apránként adagolva hozzáadjuk a tejet, folyamatos keverés mellett. Beletesszük a kandírozott narancsot is, ismét elkeverjük. 

Egy kb. 20×30 cm-es, magas falú tepsi alját sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőbe toljuk. Közepes lángon kb. 50 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Ha kihűlt, kiszedjük a tepsiből, levesszük az aljáról a sütőpapírt, felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk. 

 

error: Content is protected !!