Diós-almás tojáspalacsinta

160 g-os diétába illeszthető!

Hozzávalók:

2 személyre:

  • 15 dkg alma (26 g) – tisztított mennyiség
  • 1 ek. citromlé
  • 1 csapott tk. őrölt fahéj
  • 2,5 dkg dió (3 g)
  • 4 tojás (4 g)
  • 5 dkg tejföl (2 g)
  • olaj

Az almát meghámozzuk, egészen apróra kockázzuk. A diót durvára vágjuk. Az almát meglocsoljuk a citromlével, majd hozzákeverjük a diót. Megszórjuk a fahéjjal.

A tojásokat enyhén felverjük, hozzákeverjük a tejfölt. Összeforgatjuk a diós-almás keveréket a tejfölös tojással.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beleöntjük a tésztát. Lefedjük a serpenyőt és takaréklángon kb. 15 perc alatt készre sütjük a palacsintát.

Hagyjuk kissé kihűlni, utána szeleteljük.

(Egy adag szénhidráttartalma: 17,5 g.)