Diós-almás tojáspalacsinta
Hozzávalók:
2 személyre:
- 15 dkg alma (26 g) – tisztított mennyiség
- 1 ek. citromlé
- 1 csapott tk. őrölt fahéj
- 2,5 dkg dió (3 g)
- 4 tojás (4 g)
- 5 dkg tejföl (2 g)
- olaj
Az almát meghámozzuk, egészen apróra kockázzuk. A diót durvára vágjuk. Az almát meglocsoljuk a citromlével, majd hozzákeverjük a diót. Megszórjuk a fahéjjal.
A tojásokat enyhén felverjük, hozzákeverjük a tejfölt. Összeforgatjuk a diós-almás keveréket a tejfölös tojással.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beleöntjük a tésztát. Lefedjük a serpenyőt és takaréklángon kb. 15 perc alatt készre sütjük a palacsintát.
Hagyjuk kissé kihűlni, utána szeleteljük.
(Egy adag szénhidráttartalma: 17,5 g.)