Császármorzsa

Hozzávalók:

Az eredeti receptben közölt mennyiségeknek csak a felét adom meg – így is igen kiadós (4 főre számítható) adagot tesz ki.

  • 4 tojás
  • 125 g liszt
  • csipetnyi
  • 200 ml tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 6-8 ek. cukor
  • 25 g mazsola (el is hagyható)
  • 40 g sütőmargarin a sütéshez
  • porcukor és 
  • szilvalekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. Keverjük el a tojássárgáját az összes többi hozzávalóval és pihentessük fél órát.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a tojássárgájás tésztához. 

Egy serpenyőben forrósítsunk sütőmargarint. Merőkanállal tegyünk bele egy adag tésztát, süssük mindkét oldalát aranybarnára. A második oldal sütésekor a tésztát villával, spatulával “tépkedjük” csíkokra, és pirítsuk át egy kicsit.

Tálalás előtt hintsük meg porcukorral. Ízlés szerint szilva-/barack lekvárral szervírozzuk.