4 személyre:
- 6 tojás
- 8 ek. cukor + a forma megszórásához
- 2 ek. kukoricaliszt
- 2 tk. reszelt citromhéj
- 5 ek. frissen facsart citromlé
- csipetnyi só
- 2 ek. vaj + a forma kikenéséhez
- 2,5 dl tej
Elkészítés:
A négy szuflé formát kikenjük vajjal, meghintjük kevés cukorral. Hűvösebb helyre félretesszük.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a 4 ek. cukrot, a kukoricalisztet, a csipetnyi sót és a reszelt citromhéjat, majd jól elkeverjük. Közben a tejet felforraljuk, majd lassan csorgatva hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez, amit folyamatosan keverünk. Lábasba öntjük, visszatesszük a tűzre és takarék lángon, folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverünk 2 ek. vajat és a citromlét.
Közben a tojásfehérjéből nem túl kemény habot verünk. Lassan hozzáadjuk a maradék 4 ek. cukrot és tovább verjük, amíg fényes habot nem kapunk. A felvert tojásfehérjés habot óvatosan a tojássárgás masszához keverjük, nagy, laza mozdulatokkal összekeverjük.
Az előkészített formákat 2/3-ig töltjük.
Előmelegített, nem túl forró sütőben 12-15 percig sütjük, amíg a szuflé szépen megemelkedik a formában.
Azonnal tálaljuk.