Citromos piskóta

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg tejföl
  • 4 tojás
  • 2 citrom
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl citromos joghurt
  • 1 cs. sütőpor
  • csipetnyi

Elkészítés:

A tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipetnyi sóval. Belekeverjük a tejfölt, a joghurtot, az olajat, a citrom kifacsart levét.

A lisztet vegyítjük a citrom reszelt héjával és a sütőporral, majd a tojásos keverékhez dolgozzuk. 

Kivajazott őzgerinc formába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. 

 

Tipp:

  • Tehetünk bele kandírozott citromdarabkákat is.
  • Citromos mázat is készíthetünk a tetejére – ehhez 15 dkg cukrot 2 citrom levével alaposan elkeverünk és bevonjuk vele a kihűlt piskótát.