- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg tejföl
- 4 tojás
- 2 citrom
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl citromos joghurt
- 1 cs. sütőpor
- csipetnyi só
Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipetnyi sóval. Belekeverjük a tejfölt, a joghurtot, az olajat, a citrom kifacsart levét.
A lisztet vegyítjük a citrom reszelt héjával és a sütőporral, majd a tojásos keverékhez dolgozzuk.
Kivajazott őzgerinc formába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Tipp:
- Tehetünk bele kandírozott citromdarabkákat is.
- Citromos mázat is készíthetünk a tetejére – ehhez 15 dkg cukrot 2 citrom levével alaposan elkeverünk és bevonjuk vele a kihűlt piskótát.