Citromkrém

Hozzávalók:

  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 tojás 
  • 30 dkg natúr joghurt
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 3 dkg vaj 
  • 1,5 dl hideg habtejszín

Elkészítés:

Lereszeljük az alaposan megmosott citrom héját, kifacsarjuk a levét. Egy edényben összekeverjük a tojást a cukorral és a vaníliaaromával.

Egy kis lábasban alacsony hőfokon lassan felolvasztjuk a vajat, és ha már folyékony, lehúzzuk a tűzről. Beleszórjuk a reszelt citrom héjat, beleöntjük a citromlevet és jól elkeverjük.

A citromos vajhoz adjuk a cukros-vaníliás tojást, összedolgozzuk, majd az edényt visszatesszük a még mindig takarékon égő lángra. A vajas-cukros-citromos-tojásos egyveleget kb. 10 percen át kevergetjük kézi habverővel, hogy besűrűsödjön. Megvárjuk, amíg kissé kihűl és hozzáadjuk a joghurtot.  Megvárjuk, míg teljesen kihűl.

A hideg tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a hideg, citromos alapkrémbe. A krémet hat kis üvegtálkába szétosztjuk és és tálalásig hűtőben tartjuk.