Citromkocka

Hozzávalók:

(egy 20×30 cm-es tepsihez)*

  • 20 dkg puha vaj
  • 25 dkg liszt 
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 dl natúr joghurt
  • 3 ek. kandírozott citrom 
  • 1 citrom leve és héja
  • fél csomag sütőpor

A díszítéshez:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom leve és héja

Elkészítés:

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat, a joghurtot, a citrom levét, héját, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Hozzákeverjük a kandírozott citromot is.

Egy 20×30 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd megtöltjük a masszával. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). 

Egy keverőtálban gőz fölött csípősre melegítjük a porcukorral elkevert citromlét (csíp, amikor beledugjuk az ujjunkat), majd még forrón a kihűlt piskótára öntjük, rásimítjuk. Reszelt citromhéjjal díszítjük. 

*Készíthetünk tortát is, a fent megadott mennyiségek egy 22 cm átmérőjű tortaformához elegendőek.