Citrom szuflé

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 6 tojás 
  • 8 ek. cukor + a forma megszórásához
  • 2 ek. kukoricaliszt
  • 2 tk. reszelt citromhéj
  • 5 ek. frissen facsart citromlé
  • csipetnyi
  • 2 ek. vaj + a forma kikenéséhez
  • 2,5 dl tej

Elkészítés:

A négy szuflé formát kikenjük vajjal, meghintjük kevés cukorral. Hűvösebb helyre félretesszük.

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a 4 ek. cukrot, a kukoricalisztet, a csipetnyi sót és a reszelt citromhéjat, majd jól elkeverjük. Közben a tejet felforraljuk, majd lassan csorgatva hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez, amit folyamatosan keverünk. Lábasba öntjük, visszatesszük a tűzre és takarék lángon, folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverünk 2 ek. vajat és a citromlét.

Közben a tojásfehérjéből nem túl kemény habot verünk. Lassan hozzáadjuk a maradék 4 ek. cukrot és tovább verjük, amíg fényes habot nem kapunk. A felvert tojásfehérjés habot óvatosan a tojássárgás masszához keverjük, nagy, laza mozdulatokkal összekeverjük. 

Az előkészített formákat 2/3-ig töltjük. 

Előmelegített, nem túl forró sütőben 12-15 percig sütjük, amíg a szuflé szépen megemelkedik a formában. 

Azonnal tálaljuk.