Bundázott almakarika

Hozzávalók:

20-22 db almakarikához:

  • 3 közepes savanykás alma
  • 2 tojás
  • 200 ml tej
  • 1-2 ek. cukor
  • 170 g liszt
  • 1 csapott kk. őrölt fahéj
  • étolaj
  • + porcukor és fahéj a szóráshoz

Elkészítés:

Az almát megmossuk, csumázóval kiszedjük a magházát, majd kb. fél centis karikákra szeljük. (Ha nincs almacsumázónk, akkor az almát szeljük karikákra, majd egy borosüveg fém kupakjával szúrjuk ki a magházat!)

A tojást tálba ütjük, hozzákeverjük a tejet, majd beletesszük a lisztet, a cukrot, a fahéjat és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Belemártjuk az almakarikákat, majd forró olajban aranypirosra sütjük.

Papírral fedett tányérra szedjük, fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.