Bundás bodzavirág

Hozzávalók:

  • 4 szép nagy bodzavirág 
  • 15 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • kevés szódavíz
  • csipetnyi
  • 2 ek. porcukor
  • a sütéshez olaj

Elkészítés: 

A tojást habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tejet, lisztet és egy csipetnyi sót. Kevés szódavizet adunk hozzá, elkeverjük. (Annyi szódát adjunk hozzá, hogy közepes sűrűségű tésztát kapjunk.) A bodzavirágokat belemártjuk a tésztába és a forró olajban világos aranyszínűre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

(Olyan bodzavirágot gyűjtsünk be, amin biztosan nincsenek apró rovarok. A bodzavirágot ne mossuk meg, mert megfosztjuk az értékes, finom virágportól.)