Alma fritter

Hozzávalók:

kb. 16 db-hoz:

  • 3 tojás
  • 3 ek. tej
  • 3 ek. étolaj
  • 3 + 1 ek. cukor 
  • 30 dkg liszt
  • 7 g instant élesztő
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 1 közepes alma
  • őrölt fahéj
  • fél citrom leve
  • + a sütéshez: 1 l étolaj, a tálaláshoz: porcukor / vagy házi lekvár

Elkészítés:

A tojásokat tálba ütjük. Hozzáadjuk a langyos tejet, 3 evőkanál cukrot, az étolajat, rászórjuk az instant élesztőt, elkeverjük, kicsit állni hagyjuk. 

Beletesszük az alaposan megsúrolt citrom reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet és alaposan elkeverjük. Nagyon sűrű tésztát fogunk kapni.

A mazsolát vízbe áztatjuk.

Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük. Kisebb kockákra vágjuk, meghintjük egy evőkanál cukorral és az őrölt fahéjjal. Meglocsoljuk a citrom levével, elkeverjük.

A mazsoláról leöntjük a vizet, a mazsolát kissé kinyomkodjuk és az almával együtt a tésztába keverjük. 

Az olajat jól felmelegítjük és két evőkanál segítségével a tésztából halmokat teszünk az olajba. Arany színűre sütjük. Papírtörlővel fedett tálcára szedjük. 

Tálaláskor meghintjük porcukorral. Kínálhatunk hozzá valamilyen finom, házi lekvárt is.

Melegen az igazi!