Torma

Hozzávalók:

6 kis üveghez:

  • 500 g torma (tisztított mennyiség súlya)
  • 4 dl víz
  • 2 dl 10%-os ecet
  • 4 ek. cukor

Elkészítés:

A tormát meghámozzuk és alaposan megmossuk. Nagyobb darabokra szeljük és gyümölcscentrifugával átdaráljuk (vagy hagyományos reszelőn lereszeljük).

Ha gyümölcscentrifugával készítjük, akkor a keletkezett levet a reszelékhez öntjük. (Ha a reszelékben vannak nagyobb, fásabb darabok, azokat ismét átdaráljuk.)

A reszeléket üvegekbe kanalazzuk, jól lenyomkodjuk.

A vizet lábasba öntjük, beletesszük az ecetet és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a cukor feloldódik. Az ecetes levet a tormára öntjük.

 

(Kicsit több a lé mennyisége, mint amennyire szükségünk lesz. Ne úgy készítsük, hogy a reszelékhez hozzáöntjük az összes ecetes levet, mert akkor a torma nagyon híg lesz.)