Paprikakrém

Hozzávalók:

  • 1400 g csípős, piros almapaprika
  • 2800 g hegyes erős zöldpaprika
  • 500 g piros pritamin paprika
  • tisztított zöldség kg-onként: 20 dkg só

Elkészítés: 

A zöldségeket tisztítás, csumázás után hagyományos húsdarálón ledaráltam, majd megszórtam kb. 90 dkg sóval. Az egészet jól átkevertem és alaposan megtisztított, csírátlanított kis üvegekbe töltöttem, amit jó szorosan lezártam.

Használhatjuk magyaros, de akár mexikói csípős ételekhez is.

Természetesen ízlés szerint bármilyen paprikából készíthető. Tavaly pl. “édes-nemes” változatban készítettem, amihez kápia paprikát használtam fel. Ez esetben is érvényes a tisztított zöldség kg-onkénti 20 dkg só alkalmazása. 

 

18 kisebb-nagyobb üveget tudtam ezzel a mennyiséggel megtölteni. Teljesen biztosra veszem, hogy ez a mennyiség egy évre elegendő lesz.