Narancslekvár

Hozzávalók:

  • 12 nagy, édes narancs (kb. 2,5 kg)
  • 0,8 kg cukor
  • 1 csomag 3:1 befőzőcukor
  • 2 citrom leve

Elkészítés:

A narancsokat megpucoljuk, gondosan leszedegetjük a fehér héj maradványokat. A narancsokat gerezdekre szedjük, kiszedegetjük a magokat, beletesszük egy nagy főzőedénybe, ráöntjük a cukrot, hozzáadjuk a két citrom levét és nagy lángon főzni kezdjük, gyakran megkeverve. 

Amikor a narancs már jól összeesett, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a befőzőcukrot és a kívánt állag eléréséig főzzük (keverjük meg gyakran!). 

Forrón üvegekbe töltjük. Az üvegeket néhány percre fejtetőre fordítjuk. A lekvárokat száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.