Kiwis körtelekvár

Hozzávalók:

  • 2,5 kg körte (tisztított mennyiség súlya)
  • 1 kg kiwi (tisztított mennyiség súlya)
  • 700 g cukor
  • 1 mokkáskanál citromsav

Elkészítés:

A körtét megmossuk, szárát kivágjuk, magházát kivesszük. A gyümölcsöt közepes darabokra szeljük.

A kiwit meghámozzuk, megmossuk, szintén darabokra szeljük.

A gyümölcsöket főzőedénybe tesszük a cukorral és a citromsavval. Nagy lángon zubogva hagyjuk forrni néhány percig (gyakori keverés mellett). Amikor a gyümölcsök összeestek, botmixerrel összeturmixoljuk és még további néhány percig nagy lángon főzzük.

A lekvárt forrón üvegekbe töltjük, fém fedővel lezárjuk. Az üvegeket néhány percre fejtetőre állítjuk, majd visszafordítjuk és száraz dunsztban téve hagyjuk kihűlni.

(A fotón kiwis és gyömbéres körtelekvár látható.)