Ételízesítő

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sárgarépa*
  • 1 kg petrezselyemgyökér
  • 1 kg vegyes színes paprika
  • 4 nagy piros pritamin paprika
  • 3 erős zöldpaprika
  • 50 dkg zeller
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg paradicsom
  • 20 dkg szárzeller
  • 30 dkg karfiol
  • 20 dkg karalábé
  • 2 fej fokhagyma
  • 2-2 csokor petrezselyem- és zellerzöld
  • 60 dkg durva szemű só

(*Tisztított zöldségek súlyai.)

Elkészítés:

A zöldségeket hagyományos húsdarálón átdarálom, majd megszórom a sóval, jól átkeverem és kis időre (kb. 1 órára) állni hagyom, amíg levet ereszt. Ezután jó szorosan, lenyomkodva üvegekbe töltöm.