Ecetes cseresznyepaprika

Hozzávalók:

10 db 720 ml-s üveghez:

  • 3 kg cseresznyepaprika
  • 3 l víz
  • 6 dl 10%-os ecet
  • 15 dkg cukor
  • 6 csapott ek.
  • 3 csapott ek. mustármag
  • 2 csapott ek. koriander
  • 3 csapott ek. egész bors
  • 10 db babérlevél
  • üvegenként: egy késhegynyi nátrium-benzoát

Elkészítés:

A cseresznyepaprikát alaposan megmossuk, szárát levágjuk. Jó szorosan üvegbe tesszük.

A vizet az ecettel, sóval, cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, majd az üvegekbe öntjük úgy, hogy a paprikákat teljesen ellepje. (A fűszereket próbáljuk egyenletesen elosztani az üvegekben. Ehhez a felöntőlét le is szűrhetjük, akkor könnyebb a visszamaradó fűszereket üvegbe kanalazni.)

Tetejére késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk, fém fedővel lezárjuk. Egy nagy fazék aljába konyharuhát fektetünk. Beleállítjuk a megtöltött üvegeket, annyi vízzel öntjük fel az edényt, ami az üvegek szájáig ér. A vizet felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot és gyöngyöztetve forraljuk 25 percig.