Cukkini savanyúság

Eredeti olasz recept Velence környéki talján barátainktól


Hozzávalók: 

1 kg cukkinihez:

  • 3 nagy vöröshagyma
  • 3 bögre napraforgó olaj
  • 2 bögre fehérbor ecet
  • 1 tk.
  • 1 tk. cukor
  • egy marék szárított oregánó

Elkészítés:

Az olajat a fehérborecettel, sóval, cukorral felforraljuk, beletesszük a kockára vágott vöröshagymát és 5 percig főzzük. Ezután hozzátesszük a fél cm-es karikára vágott cukkinit és együtt főzzük még további 4 percig. Levesszük a tűzről, beleteszünk egy marék oreganót, majd forrón üvegbe töltjük és 5 percre fejtetőre állítjuk az üvegeket. 

(A főzési időket tartsuk be, hogy ne főzzük szét a cukkinit!) 

Nem csak savanyúságként fogyaszthatjuk – előételként grissinivel, sonkával, grillezett sajttal, stb. is helyt áll.