Barackos hagymacsatni

Hozzávalók:

  • 1300 g sárgabarack magozva
  • 2 közepes alma
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fogkhagyma
  • 5 ek. cukor
  • 8 ek. fehérborecet
  • 2 dl víz
  • 2 tk. csípős paprikakrém
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • , bors ízlés szerint
  • 4 ek. napraforgó olaj
  • 1 csomag dzsemfix (3:1)

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát. Amikor kész, hozzáadjuk a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagyma gerezdeket és még egy kicsit kevergetjük – vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg!

A kockára vágott barackot és almát rátesszük a hagymára, majd hozzáadjuk az ízesítőket, és felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a dzsemfixet és forrásig főzzük. Botmixerrel pépesítjük, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Ha megfelelően sűrű az állaga, forrón üvegekbe töltjük. Az üvegeket lezárjuk, fejjel lefelé fordítjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Sajtok, sült húsok, grillezett zöldségek mellé ideális.

(4-5 db, 370 ml-es üveghez való mennyiség.)

Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.