Szilvalekvár modern befőzéssel

Hozzávalók: 

  • 3 kg szilva
  • 40 dkg cukor
  • 2 tasak 3in1 befőzőcukor
  • kevés citromsav
  • ízlés szerint fűszerek: fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt narancshéj, stb.

Elkészítés:

A szilvát alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd a cukorral, befőzőcukorral, fűszerekkel főzőedénybe tesszük és nagy lángon, gyakori keverés mellett felforraljuk. (Vigyázzunk, könnyen leég!)

A felforralás után mérsékeljük a lángot. Botmixerrel pürésítjük a szilvát és a kívánt állag eléréséig tovább főzzük. (Természetesen cukor- és fűszermentesen is készülhet.)

A lekvárt forrón üvegekbe töltjük, fém fedővel lezárjuk, majd befőző automatában 80 fokon, 20 percig hőkezeljük. Amikor az üvegek kihűltek, végleges helyükre állítjuk.