Sárgabarack lekvár automatával

Hozzávalók:

  • 3 kg (magozott) sárgabarack
  • 90 dkg cukor
  • 3 tasak 3 in 1 befőzőcukor
  • kevés citromsav

Elkészítés:

Alaposan megmossuk a barackokat, kimagozzuk, az esetleges hibás részeket kivágjuk. A cukorral, a befőzőcukorral és a citromsavval edénybe tesszük a gyümölcsöt és nagy lángon felforraljuk, 5-6 percig hagyjuk zubogva forrni – gyakori keverés mellett, hogy ne égjen le. Botmixerrel kissé összetörjük, de csak annyira, hogy azért maradjanak benne gyümölcsdarabok is.

A lekvárt forrón az előkészített üvegekbe töltjük, fém fedővel zárjuk, majd befőző automatában 80 Celsius fokon 20 percig hőkezeljük. Az automatából kivéve hagyjuk a lekvárt teljesen kihűlni, majd az üvegeket végleges helyükre állítjuk.

(A befőző automata segítségével készíthetünk cukor- és citromsav mentes lekvárt is. A megfelelő hőfokon és időn át tartó hőkezelés segít a csírátlanításban, így a lekvár adalékanyag mentesen is készíthető és sokáig megőrzi színét, ízét, állagát, minőségét. A cukormentes sárgabarack lekvár receptjét itt találod. Bővebb információk a befőző automatáról itt.)