Saláta pesto modern befőzéssel

Saláta pesto modern befőzéssel

Hozzávalók:

  • 1 nagy fejes saláta
  • 200 g Parmezán sajt
  • kb. 3 marék egész mandula
  • 10-12 nagy bazsalikom levél 
  • 3 közepes fokhagyma gerezd
  • olívaolaj
  • őrölt bors 

Elkészítés: 

A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, leszárogatjuk.

A mandula felét (én héjasat használtam) késes aprítóban durvára vágjuk, majd egy nagy keverőtálba borítjuk.

A mandula másik felét a salátával, sajttal, fokhagymával, bazsalikommal, sóval, borssal, kevés olívaolajjal szintén az aprítóba tesszük és pépesre aprítjuk. 

Hozzákeverjük a durvára vágott mandulához, megkóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítjük. 

Kis üvegekbe tesszük, jól lenyomkodjuk, tetejére olívaolajat öntünk. Az üvegeket lezárjuk és befőző automatába téve 90 fokon 30 percig hőkezeljük. Hagyjuk kihűlni, majd végleges helyükre állítjuk.

(Befőző automata híján is elkészíthetjük, akkor viszont fogyasztást megelőzően IS hűtve kell tárolni, különben felforr!)

error: Content is protected !!