Saláta pesto 2 modern befőzéssel

Saláta pesto 2 modern befőzéssel

Hozzávalók:

7-8 kisebb üveghez:

  • 1 közepes frisée saláta
  • 1 közepes fejes saláta
  • 20 dkg pirított, sózott napraforgómag
  • 20 dkg parmezán
  • 10-12 bazsalikom levél (ággal együtt)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só 
  • őrölt bors 
  • 1 citrom frissen facsart leve

Elkészítés:

A salátákat megmossuk, hibás részeket leszedjük, leszárogatjuk.

A napraforgómagot késes aprítóban durvára vágjuk, majd tálba öntjük. 

A salátát, a (felkockázott) parmezánnal, bazsalikommal, fokhagymával a késes aprítóban szintén felaprítjuk, majd a napraforgómaghoz öntjük. Sózzuk, borsozzuk és olívaolajat adunk hozzá, majd frissen facsart citromlével ízesítjük.

Krémes, de sűrű legyen. 

Üvegbe kanalazzuk, jól lenyomkodjuk, hogy minél kevesebb légbuborék maradjon benne. Tetejére kevés olívaolajat teszünk. Az üveget lezárjuk, majd dunsztoló automatában 90 fokon, 30 percig hőkezeljük.

Tésztákhoz, rizottóhoz, vaj puha krumpligombóchoz isteni! 

error: Content is protected !!