Paradicsom chutney modern befőzéssel

Hozzávalók:

  • 3 kg zamatos, Nap érlelte kerti paradicsom
  • 3 nagy savanykás alma
  • 2 tasak 3in1 befőzőcukor almalekvárhoz
  • őrölt bors
  • barna cukor
  • almaecet
  • római kömény
  • kevés őrölt ánizs

Elkészítés: 

A paradicsomot és az almát megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, a befőzőcukrot és nagy lángon, gyakori keverés mellett jó sűrűre főzzük.

Még forrón üvegekbe töltjük, fém fedővel lezárjuk, dunsztoló automatában 80 fokon 20 percig hőkezeljük. Amikor teljesen kihűltek az üvegek, végleges helyükre állítjuk.

Jó párost alkot főtt marhahússal és köményes, vajas burgonyával, de használhatjuk tésztaszószként is, akkor a felhasználás idején tovább ízesíthetjük hagymával, oregánóval, stb.