Őszibarack lekvár modern befőzéssel

Hozzávalók:

  • 3 kg zamatos, puha őszibarack 
  • 35 dkg cukor
  • 3 tasak 3in1 befőzőcukor
  • kevés citromsav

Elkészítés:

A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, az esetleges hibás részeket kivágjuk.

A barackot cikkekre szeljük, majd a cukorral, befőzőcukorral, citromsavval főzőedénybe tesszük, nagy lángon – gyakori keverés mellett – felforraljuk.

A keletkezett habot leszedjük és még néhány percig hagyjuk zubogva forrni. (Kevergessük, nehogy leégjen!)

Forrón üvegekbe merjük, fém fedővel lezárjuk, befőző automatában 80 fokon 20 percig hőkezeljük. (Ne ijedjünk meg, ha az üvegbe töltéskor még nem találjuk elég sűrűnek, mert később sűrűsödik még.)