Mentás zöldborsópüré modern befőzéssel

Hozzávalók:

a képen látható 3 kis üveghez:

  • 1 kg friss zöldborsó (tisztított mennyiség súlya) – fagyasztott borsóból is készíthető
  • egy kevés jódozatlan só
  • 5-6 ág menta 

Elkészítés:

A zöldborsót főzőedénybe tesszük, annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepi. Hozzáadjuk a sót és puhára főzzük. Amikor megfőtt a borsó, akkor a lét egy edénybe szűrjük, nem öntjük ki, mert még szükségünk lesz rá.

A borsót egy kevés főzővízzel turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a mentaleveleket és krémszerűre turmixoljuk.

A pürét üvegekbe töltjük, fém fedővel lezárjuk és befőző automatával hőkezeljük (100 Celsius-fok, 2 óra).

Nagyon jól párosítható báránysülttel / lazaccal / sertéssülttel és rozmaringos pirított burgonyával, de tortilla chips-hez mártogatósnak is szuper.