Mangó-barack chutney

Hozzávalók:

  • 2 mangó (kis kockákra vágva)
  • 2-3 sárga húsú őszibarack (kis kockákra vágva)
  • 3 közepes vöröshagyma (apró kockákra vágva)
  • olaj
  • kis darab chili (vagy szárított chili pehely)
  • 300 ml fehérbor
  • 75 ml fehérborecet
  • 75 g cukor
  • 2 tk. étkezési keményítő
  • Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a chilit, a mangót és a barackot.

Felöntjük a fehérborral, borecettel, hozzáadjuk a cukrot, sót, majd felforraljuk. 10 percig főzzük lassú tűzön.

Kevés hideg vízben elkeverünk 2 teáskanál étkezési keményítőt, a chutney-hoz adjuk és egy-két perc alatt besűrítjük.

Hűtve tároljuk.

Ha nagyobb mennyiséget készítünk és télire tartóssá akarjuk tenni, akkor hagyományos nedves dunsztolással kidunsztolhatjuk (vagy befőző automatában: 85 fok, 20 perc).