Málnalekvár automatával

Hozzávalók:

  • 3 kg málna
  • 0,9 kg cukor
  • fél mokkáskanál citromsav
  • 3 tasak 3 in 1 befőzőcukor

Elkészítés:

A málnát tisztítás, mosás után főzőedénybe tesszük a cukorral, befőzőcukorral és a citromsavval, majd gyakori keverés mellett felforraljuk és hagyjuk néhány percig zubogva forrni. Közben a keletkezett habot leszedjük.

Néhány perc forralás után forrón az előkészített üvegekbe töltjük, fém fedéllel lezárjuk. Az üvegeket dunsztoló automatába tesszük, melyet felöntünk annyi vízzel, ami a fém fedelek alsó pereméig ér. 80 fokon 20 perc alatt kidunsztoljuk, majd végleges helyükre állítjuk.

(Ne ijedjünk meg, ha az üvegekbe töltött lekvárokat még túl folyósnak találjuk. Mire a dunsztolást követően kihűlnek, gyönyörűen be fognak sűrűsödni.)