Káposztasaláta modern befőzéssel

Hozzávalók:

  • fejeskáposzta
  • kápia paprika

A felöntőléhez:

  • 4 l víz
  • 0,9 l 10%-os ecet
  • 10 dkg
  • 40 dkg cukor
  • 2 csapott ek. szemes bors
  • 2 csapott ek. koriandermag
  • 2 csapott ek. köménymag
  • 2 csapott ek. mustármag

Elkészítés:

Elkészítjük a felöntőlevet: a vizet az ecettel, cukorral, sóval és fűszerekkel felforraljuk, majd hagyjuk kissé kihűlni. A levet leszűrjük, a visszamaradó fűszereket egyenletesen elosztjuk és a befőttes üvegekbe tesszük.

A káposzta külső, esetleg sérült leveleit leszedjük. A káposztát megmossuk, negyedeljük, torzsáját kivágjuk, a káposztát gyalun vékonyra szeljük.

A kápia paprikát megmossuk, kicsumázzuk, a paprikát vékony karikákra szeljük. 

A káposztát az üvegbe nyomkodjuk, teszünk rá egy vékonyabb réteg paprikát, majd ismét káposzta következik, végül felöntjük a lével, fém fedővel zárjuk és befőző automatába tesszük. 

Az automatát vízzel töltjük fel (a fém fedelekig érjen), majd a savanyúságot 80 fokon 20 percig dunsztoljuk. Amikor az üvegek teljesen kihűltek, végleges helyükre állítjuk.