Gyömbérszörp modern befőzéssel

Gyömbérszörp modern befőzéssel

Hozzávalók:

14-15 db 500 ml-es üveghez:

  • 70 dkg reszelt gyömbér 
  • 7 l víz
  • 7 kg cukor
  • 20 dkg citromsav

Elkészítés:

A vízből, cukorból – citromsav hozzáadásával – szirupot forralunk. A gyömbért meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. A sziruphoz adjuk a reszelt gyömbért és még néhány percig forraljuk.

Néhány órán át hagyjuk állni, majd üvegbe szűrjük és dunsztoló automatában 80 fokon, 20 percig hőkezeljük.

(A szirupba áztatott, majd leszűrt gyömbért kár volna kidobni, hisz jócskán van még ereje, zamata, ezért üvegbe kanalaztam és szintén 80 fokon, 20 percig hőkezelve tartósítottam. Kiváló lesz télen teákhoz.) 

error: Content is protected !!