6 kisebb üveghez:
- 2,5 kg magozott cseresznye
- 2 tasak Fűszeres Dzsemfix (2×20 g)
- 600 g cukor
- 1 mokkáskanál citromsav
Elkészítés:
A magozott cseresznyét, a cukrot, a dzsemfixet és a citromsavat edénybe tesszük, majd nagyobb lángon, gyakori keverés mellett felforraljuk és hagyjuk zubogva forrni néhány percig. A közben keletkező habot leszedjük.
Nem baj, ha nem teljesen a kívánt sűrűségű még a lekvárunk, amikor kihűl, szépen be fog sűrűsödni.
A lekvárt forrón üvegbe tesszük, majd a befőző automatába állítjuk az üvegeket. Annyi vízzel öntjük fel az edényt, ami az üvegek pereméig ér. 20 percen keresztül 80 fokos hővel hőkezeljük, majd a hőkezelés végeztével a lekvárokat hagyjuk langyosra hűlni és végleges helyükre állítjuk.