Fűszeres cseresznyelekvár automatával

Hozzávalók:

6 kisebb üveghez:

  • 2,5 kg magozott cseresznye
  • 2 tasak Fűszeres Dzsemfix (2×20 g)
  • 600 g cukor
  • 1 mokkáskanál citromsav

Elkészítés:

A magozott cseresznyét, a cukrot, a dzsemfixet és a citromsavat edénybe tesszük, majd nagyobb lángon, gyakori keverés mellett felforraljuk és hagyjuk zubogva forrni néhány percig. A közben keletkező habot leszedjük. 

Nem baj, ha nem teljesen a kívánt sűrűségű még a lekvárunk, amikor kihűl, szépen be fog sűrűsödni.

A lekvárt forrón üvegbe tesszük, majd a befőző automatába állítjuk az üvegeket. Annyi vízzel öntjük fel az edényt, ami az üvegek pereméig ér. 20 percen keresztül 80 fokos hővel hőkezeljük, majd a hőkezelés végeztével a lekvárokat hagyjuk langyosra hűlni és végleges helyükre állítjuk.