Csipkelekvár modern befőzéssel

Hozzávalók:

  • 3 liter csipkebogyó sűrítmény
  • 0,9 kg cukor
  • 3 tasak 3in1 befőzőcukor

Elkészítés:

A csipkebogyó sűrítményt főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, befőzőcukrot és negyed óráig főzzük, nem túl nagy lángon. Még forrón előkészített üvegekbe töltjük, fém fedővel zárjuk. 

Az üvegeket befőzőautomatába tesszük, vízzel feltöltjük (a víz a perem alsó széléig érjen). 20 percig 80 fokon hőkezeljük. Amikor az üvegek kihűltek, végleges helyükre állítjuk.

(Befőzőautomata híján hagyományos száraz dunsztolással is tartósíthatjuk lekvárunkat.) 

A megadott mennyiségből 9 db 196 ml-s üveget tudtam megtölteni.