Ananász-répa relish

Hozzávalók:

  • 500 g sárgarépa (apró kockákra vágva)
  • 500 g ananász (apró kockákra vágva)
  • 500 g vöröshagyma (apró kockákra vágva)
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 150 g barnacukor
  • 100 g mazsola
  • 2 tk. curry
  • 2 ek. mustármag
  • 1 ek. koriandermag
  • 1 csapott ek.
  • 300 ml almaecet
  • 200 ml fehérbor
  • 4 tk. étkezési keményítő

Elkészítés:

Főzőedénybe tesszük a répát, ananászt, hagymát, fokhagymát, cukrot, alaposan összekeverjük.

Beletesszük a mazsolát, a churryt, a mustármagot, koriandermagot, sót.

Felöntjük a borral és az almaecettel, felforraljuk és lassú tűzön főzzük kb. 10 percig.

Az étkezési keményítőt elkeverjük kevés hideg vízben, hozzáadjuk a keverékhez és egy-két perc alatt besűrítjük.

Befőttes üvegbe kanalazzuk, jól lenyomkodjuk, fém fedővel lezárjuk. Befőző automatában 85 fokon 20 percig hőkezeljük.  

Finom, aromás relish – én leginkább amolyan édes-savanyú mártás alapnak tudom elképzelni.