Készítési módozatok

Tejfölös habarással sűrített gombamártásos étel. Készülhet így sertésszelet, csirkemell, pulykamell, stb.

Bakonyi mód

Pörkölt rizzsel összefőzve, paradicsommal, paprikával sütőben átsütve.

Bácskai rizses hús

Nyugaton főként fehér babos bárány-, vagy birkalapockát értenek alatta, de létezik egy póréhagymás, gombás, zelleres, tejszínes szósz is ezen a néven.

Breton mód

Valamilyen belsőséggel (májjal, velővel, hurkával, stb.) készített étel.

Böllér mód

Bélszín szalonnás, hagymás, gombás, paradicsomos, paprikás libamáj kockákkal.

Budapest módra

Burgundi borral ízesített húsétel, amit szalonnával, gyöngyhagymával, gombával átforralnak, petrezselyemmel szórnak meg.

Burgundi módra

Étel csípősen készítve.

Bugaci

Csabai kolbásszal készülő étel.

Csabai módra

Lecsós rántottával töltött rostélyos.

Csáky rostélyos

Sertéshús csíkok szalonnás, hagymás, pirospaprikás alapon, paprikával, paradicsommal, tejfölös habarással.

Csikós tokány

Elősütött sertésborda, melyre burgonya szeletek, pirított debreceni, paradicsom és paprika kerül, majd az egészet tűzálló tálban jól átsütik.

Debreceni módra

Japánban nagyon népszerű, kemencében sült, besamell mártásos, sajtos rizs étel (rakott). Készíthető csirkével, hallal, stb.

Doria mód

Csusza tésztával kínált pontypaprikás.

Dorozsmai mód

Natúr bordaszelet karfiollal, besamell mártással, sajttal sütőben sütve.

Dubarry mód

Habart (tejszínes) tojással töltött borjúhús szeletek rántva. Halászlé esetén: tésztával készítve.

Duna / dunai mód

Fűszeres, fehérboros alaplében puhára párolt marha rostélyos. Az alapléből készülő mártást tejföllel sűrítik, mustárral, kapribogyóval, citrommal ízesítik.

Eszterházy rostélyos

Besamellel / Mornay mártással csőben sült hal, spenóttal.

Firenzei mód

Ujjnyi csíkokra vágott hal, rántva.

Gujon mód

Hal spenótágyon, Mornay mártással, reszelt sajttal.

Gundel mód

Natúr szelet pecsenyés, fehérboros szaftban, szalonnás, sonkás, ecetes uborkás raguval, petrezselyemmel megszórva.

Hentes mód

Holstein mód

Sült rostélyos lecsós pörköltszafttal.

Hortobágyi rostélyos

Császárszalonnás, hagymás, gombás, zöldborsós ragus húsétel. Ha hal, akkor tejszínes gombamártással.

Jóasszony mód

Keményre főzött tojás és krumpli szeletkék kerülnek a fokhagymás-köményes pörköltalapon párolt húsra.

Kaszinó rostélyos

Natúr vadsült gombával, tejszínes, fehérboros-konyakos, citromos mártással.

Kedvessy mód

Natúr borjúszelet gombával, sonkával Óvári sajttal rétegezve, összesütve.

Magyaróvári mód

Paradicsomos / ragus makaróni / spagetti rántott borjúszelettel. (A milánói makaróni / spagetti ebben a formában Olaszországban nem létezik.)

Milánói mód

A halat lisztbe forgatják, vajban megsütik. Citromlét és petrezselymes vajat adnak hozzá.

Molnárné mód

Tojássárgájával és Gruyére sajttal dúsított besamell mártás.

Mornay mód

Sörtésztában sült fogas.

Orly mód

Borjúcsülök egyben sütve, vele sült krumplival, hagymával.

Pékné módra

Burgonya-pürével bevont és így megsütött bélszín gombával.

Pompadour mód

Zöldfűszerekkel, fokhagymával készített húsétel. Külföldön lehet elősütött rák, kagyló, csiga, stb. paradicsomos, hagymás szószban párolva.

Provance-i mód

Lecsós ponty tejföllel és füstölt szalonnával.

Rác

A csíkokra vágott bélszínt szalonnás, hagymás, gombás, uborkás raguban tálalják, amit tejfölös-mustáros keverékkel gazdagítanak.

Stroganoff mód

Konyakkal ízesített libamájjal és gombával töltött, sült fácánmell baconbe tekerve.

Széchenyi mód

Sült hús sok párolt zöldséggel.

Tavasziasan

Hátszínszelet citromos-petrezselymes fűszervajjal.

Udvarmester mód

A húsra kerülő fehérboros barnamártást gombával, hagymával, petrezselyemmel ízesítik.

Vadász mód

Elősütött bélszín tésztabundában sütve.

Wellington mód