Bakonyi mód: Tejfölös habarással sűrített gombamártásos étel. Készülhet így sertésszelet, csirkemell, pulykamell, stb.
Bácskai (rizses hús): Pörkölt rizzsel összefőzve, paradicsommal, paprikával sütőben átsütve.
Breton mód: Nyugaton főként fehér babos bárány-, vagy birkalapockát értenek alatta, de létezik egy póréhagymás, gombás, zelleres, tejszínes szósz is ezen a néven.
Böllér mód: Valamilyen belsőséggel (májjal, velővel, hurkával, stb.) készített étel.
Budapest mód: Bélszín szalonnás, hagymás, gombás, paradicsomos, paprikás libamáj kockákkal.
Burgundi mód: Burgundi borral ízesített húsétel, amit szalonnával, gyöngyhagymával, gombával átforralnak, petrezselyemmel szórnak meg.
Bugaci mód: Étel csípősen készítve.
Csabai mód: Csabai kolbásszal készülő étel.
Csáky (rostélyos): Lecsós rántottával töltött rostélyos.
Csikós tokány: Sertéshús csíkok szalonnás, hagymás, pirospaprikás alapon, paprikával, paradicsommal, tejfölös habarással.
Debreceni mód: Elősütött sertésborda, melyre burgonya szeletek, pirított debreceni, paradicsom és paprika kerül, majd az egészet tűzálló tálban jól átsütik.
Doria mód: Japánban nagyon népszerű, kemencében sült, besamell mártásos, sajtos rizs étel (rakott). Készíthető csirkével, hallal, stb.
Dorozsmai mód: Csusza tésztával kínált pontypaprikás.
Dubarry mód: Natúr bordaszelet karfiollal, besamel mártással, sajttal sütőben sütve.
Duna(i) mód: Habart (tejszínes) tojással töltött borjúhús szeletek rántva. Halászlé esetén: tésztával készítve.
Eszterházy mód: Fűszeres, fehérboros alaplében puhára párolt marha rostélyos. Az alapléből készülő mártást tejföllel sűrítik, mustárral, kapribogyóval, citrommal ízesítik.
Firenzei mód: Besamellel / Mornay mártással csőben sült hal, spenóttal.
Gujon mód: Ujjnyi csíkokra vágott hal, rántva.
Gundel mód: Hal spenótágyon, Mornay mártással, reszelt sajttal.
Hentes mód: Natúr szelet pecsenyés, fehérboros szaftban, szalonnás, sonkás, ecetes uborkás raguval, petrezselyemmel megszórva.
Holstein mód: hússzelet tükörtojással a tetején szervírozva.
Hortobágyi (rostélyos): Sült rostélyos lecsós pörköltszafttal.
Jóasszony mód: Császárszalonnás, hagymás, gombás, zöldborsós ragus húsétel. Ha hal, akkor tejszínes gombamártással.
Kaszinó rostélyos: Keményre főzött tojás és krumpli szeletkék kerülnek a fokhagymás-köményes pörköltalapon párolt húsra.
Kedvessy mód: Natúr vadsült gombával, tejszínes, fehérboros-konyakos, citromos mártással.
Magyaróváry mód: Natúr borjúszelet gombával, sonkával Óvári sajttal rétegezve, összesütve.
Milánói mód: Paradicsomos / ragus makaróni / spagetti rántott borjúszelettel. (A milánói makaróni / spagetti ebben a formában Olaszországban nem létezik.)
Molnárné mód: A halat lisztbe forgatják, vajban megsütik. Citromlét és petrezselymes vajat adnak hozzá.
Mornay mód: Tojássárgájával és Gruyére sajttal dúsított besamel mártás.
Orly mód: Sörtésztában sült fogas.
Pékné mód: Borjúcsülök egyben sütve, vele sült krumplival, hagymával.
Pompadour mód: Burgonya-pürével bevont és így megsütött bélszín gombával.
Provance-i mód: Zöldfűszerekkel, fokhagymával készített húsétel. Külföldön lehet elősütött rák, kagyló, csiga, stb. paradicsomos, hagymás szószban párolva.
Rác: Lecsós ponty tejföllel és füstölt szalonnával.
Stroganoff mód: A csíkokra vágott bélszínt szalonnás, hagymás, gombás, uborkás raguban tálalják, amit tejfölös-mustáros keverékkel gazdagítanak.
Széchenyi mód: Konyakkal ízesített libamájjal és gombával töltött, sült fácánmell baconbe tekerve.
Tavasziasan: Sült hús sok párolt zöldséggel.
Udvarmester mód: Hátszínszelet citromos-petrezselymes fűszervajjal.
Vadász mód: A húsra kerülő fehérboros barnamártást gombával, hagymával, petrezselyemmel ízesítik.
Wellington mód: Elősütött bélszín tésztabundában sütve.